FIN | ENG

Vastuuvapauslauseke

Missä maassa asut?

Missä maassa oleskelet juuri nyt?

Jatka

Vastuuvapauslauseke

Näillä verkkosivuilla olevien tietojen ja asiakirjojen saatavuutta on rajoitettu sääntelyn vuoksi. Teitä pyydetään lukemaan seuraavat tiedot ja tekemään seuraava vahvistus joka kerta siirtyessänne tarkastelemaan näitä rajoitettuja tietoja.

TÄTÄ MATERIAALIA EI OLE SUUNNATTU TAI SAATAVILLA HENKILÖILLE, JOTKA OLESKELEVAT AUSTRALIASSA, KANADASSA, HONGKONGISSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANNISSA, ETELÄ-AFRIKASSA, SINGAPORESSA, YHDYSVALLOISSA TAI MISSÄÄN MUUSSA MAASSA, MISSÄ SE OLISI LAINVASTAISTA.

Tätä verkkosivua ja tällä verkkosivulla olevaa tietoa ei ole tarkoitettu, eikä verkkosivulle tule siirtyä, eikä tällä verkkosivulla olevaa tietoa tule jakaa tai levittää henkilöille, jotka asuvat tai oleskelevat Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa, Hongkongissa, Japanissa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Afrikassa tai Singaporessa, eivätkä ne muodosta tarjousta myydä tai tarjouspyyntöä ostaa tai hankkia Yhtiön osakkeita, oikeuksia tai muita arvopapereita Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa, Hongkongissa, Japanissa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Afrikassa, Singaporessa tai missään muussa maassa, jossa se olisi kyseisen maan lakien tai määräysten vastaista.

Tämä materiaali ei ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa. Yhtiön osakkeita, oikeuksia tai muita arvopapereita ei ole rekisteröity eikä tulla rekisteröimään Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) mukaisesti, eikä arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity tai vapautettu rekisteröinnistä kyseisen lain mukaisesti.

Seuraavilla verkkosivuilla olevien tietojen ja asiakirjojen saatavilla olo voi olla lainvastaista tietyissä maissa, ja vain tietyt henkilöryhmät voivat olla oikeutettua saamaan nämä tiedot ja asiakirjat. Kaikkien niiden Yhdysvaltojen, Australian, Kanadan, Hongkongin, Japanin, Uuden-Seelannin, Etelä-Afrikan tai Singaporen ulkopuolella asuvien henkilöiden, jotka haluavat nähdä näillä verkkosivuilla olevat asiakirjat, on ensin varmistuttava siitä, ettei heihin sovellu sellaiset paikalliset lait tai asetukset, joiden nojalla tälle verkkosivulle siirtyminen on kiellettyä tai rajoitettua tai jotka edellyttävät rekisteröintiä tai heidän hankkimiensa arvopapereiden hankinnan hyväksymistä. Yhtiö ei ota mitään vastuuta siitä, jos henkilöt rikkovat sovellettavia lakeja tai määräyksiä.

Tässä esitetyt tiedot toimitetaan ja ne on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Yhdistyneen Kuningaskunnan ulkopuolella tai (ii) Yhdistyneen Kuningaskunnan vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) (Financial Promotion) vuoden 2005 määräyksen (Order 2005) (“Määräys”) 19(5) artiklan mukaisille sijoitusalan ammattilaisille tai (iii) Määräyksen 49(2) artiklan mukaisille yhtiöille, joilla on korkea varallisuusasema (high net worth entity), taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti kommunikoida (kaikki tällaiset henkilöt jäljempänä “asiaankuuluvat tahot”). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on tarkoitettu ainoastaan asiankuuluvien tahojen saataville ja siihen tulee ryhtyä vain asiaankuuluvien tahojen kanssa. Kenenkään, joka ei ole asiaankuuluva taho, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.

Painamalla alla olevaa linkkiä vahvistan, että olen lukenut ja ymmärtänyt kaikki yllä esitetyt rajoitukset ja suostun toimimaan edellä mainittujen rajoitusten mukaisesti ja vahvistan, että asuinpakkani ei ole enkä tällä hetkellä ole Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa, Hongkongissa, Japanissa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Afrikassa tai Singaporessa tai millään muulla alueella, jossa tällainen levittäminen tai saatavilla olo on lainvastaista.

Hyväksyn En hyväksy

Vuoden 2018 käytettyjen autojen katsotuimpien TOP 5: saksalaiset merkit Volvon seurassa

04.01.2019

 Vuonna 2018 Kamux.fi:n katsotuimpien autojen kärkeä pitivät tunnetut, saksalaiset premium-merkit, joiden eri kokoluokan mallit löytyivät myös TOP 10 -mallikohtaiselta listalta. Suomalaisten autoilijoiden luottomerkit pitävät pintansa vuodesta toiseen, järjestys tosin vaihtelee hiukan, toteaa Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Verkossa autoja tutkitaan tosimielessä

‒ Viime vuoden katsotuimpien automerkkien lista oli myös hyvin samansuuntainen kuin meidän myydyimpien merkkien lista. Se osoittaa, että verkkosivuilla tutustutaan jo tosimielessä autoihin, joista lähdetään hieromaan kauppaa, jatkaa Iiskomäki.

‒ Auton hankinta lähtee useimmiten liikkeelle verkosta. Aina se kiinnostavin auto ei ole lähimyymälässä, mutta asiakkaat ovat oppineet etsimään itselleen parhaimman vaihtoehdon koko Kamuxin yli 4 000 auton valikoimasta – tai Ruotsin ja Saksan valikoimistamme. Auto toimitetaan asiakkaalle hänen haluamaansa paikkaan – vaikka kotiovelle saakka, Iiskonmäki kuvaa ostoprosessia.  

Premium-merkkien maine kantaa

Kamuxin myydyin merkki vuonna 2018 oli Volkswagen, ja sen vanavedessä seurasivat Mercedes-Benz, BMW, Audi ja Volvo. Myös vuonna 2017 Volkswagen oli myyntitilaston ykkönen. Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden uusien ensirekisteröityjen autojen listan kärkipaikkaa pitivät Toyota, Volkswagen ja Skoda. Kamuxin suosituimpiin autoihin kuuluva Mercedes-Benz oli uusissa autoissa listan 9. sijalla.

 Käytettyjä autoja ostavat pääasiassa yksityiset henkilöt siinä missä uusia autoja tilataan paljon yritysten käyttöön. Monet omalla rahalla ja rahoituksella autonsa ostavat yksityiset henkilöt päätyvät käytetyissä autoissa merkkeihin, joilla on yleisesti korkea arvotus, ja jotka siten pitävät hyvin myös arvonsa, toteaa Iiskonmäki.

Hyvät lisävarusteet arvossaan

Hänen mukaansa moni ostaakin haluamansa auton vähän ajettuna ja hyvillä lisävarusteilla, jolloin sen arvossa tapahtuu hitaammin laskua suhteessa uuteen autoon. Moni voi laskea saavansa hyvät lisävarusteet käytetyssä autossa jopa melkein kaupan päälle.

 Toiset taas päätyvät käytettyyn autoon siksi, että auton saa nopeasti käyttöönsä ilman toimituksen odottelua, luonnehtii Iiskonmäki käytetyn auton kauppaa suhteessa uusiin autoihin.

Kamuxin katsotuimmat automerkit 2018

 1. Mercedes-Benz
 2. BMW
 3. Audi
 4. Volkswagen
 5. Volvo
 6. Ford
 7. Toyota
 8. Skoda
 9. Nissan
 10. Opel

Kamuxin katsotuimmat mallit 2018

 1. Mercedes-Benz, E-sarja
 2. Mercedes-Benz, C-sarja
 3. Volkswagen Golf
 4. Volkswagen Passat
 5. Audi A4
 6. Audi A6
 7. BMW 520
 8. Skoda Octavia
 9. BMW 320
 10. Volvo V70

Lisätietoja:
Tommi Iiskonmäki, maajohtaja, Kamux Suomi Oy, 040 5801 498

Kamux Oyj on nopeasti kasvanut käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju. Ensimmäinen Kamux-autoliike aloitti toimintansa vuonna 2003 Hämeenlinnassa, ja yhtiöllä on tällä hetkellä 44 autoliikettä Suomessa, kolmetoista Ruotsissa ja neljä Saksassa. Yhtiö on myynyt perustamisensa jälkeen yli 190 000 käytettyä autoa, joista 40 957 autoa vuonna 2017. Kamuxin liikevaihto nousi 454,9 miljoonaan euroon vuonna 2017. Kamuxin palveluksessa oli kokoaikaisiksi työntekijöiksi muutettuna keskimäärin 418 henkilöä vuonna 2017. Kamuxin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.