Kamux logo
FI
FI EN
>Kamux Oyj Tiedotteet ja julkaisut Tiedotteet

Kamux uudistaa Ruotsin myymäläverkostoa

Kamux Oyj, lehdistötiedote, 29.4.2024 klo 15.00

Kamux uudistaa Ruotsin myymäläverkostoa

Käytettyjen autojen monikanavaiseen kauppaan erikoistunut Kamux uudistaa strategiansa mukaisesti myymäläverkostoaan Ruotsissa. Sundsvallin ja Helsingborgin myymälät muuttavat isompiin ja paremmin Kamuxin uudistettuun konseptiin sopiviin tiloihin kesän aikana, ja Norrköpingin myymälä suljetaan huhtikuun lopussa. Muutosten jälkeen Kamuxilla on Ruotsissa 22 myymälää.   

”Strategiamme mukaisesti tarkastelemme nykyistä myymäläverkostoamme Ruotsissa kriittisesti. Tavoitteenamme on maantieteellisesti riittävän kattava verkosto hyvillä liikepaikoilla sijaitsevia konseptin mukaisia myymälöitä, jotka ovat hieman nykyisiä myymälöitämme suurempia. Lyhyellä aikavälillä tärkein tavoitteemme Ruotsissa on kuitenkin kannattavuuden parantaminen, mikä vaatii myös joidenkin kannattamattomien myymälöiden sulkemista. Tästä syystä suljemme nyt Norrköpingin myymälän. Sulkemisella on vaikutusta kahteen työntekijään, joille on tarjottu mahdollisuutta siirtyä muihin Kamuxin myymälöihin Ruotsissa”, sanoo Kamux Ruotsin toimitusjohtaja Andy Rietschel.

”Sundsvall on tällä hetkellä Kamuxin pohjoisin myymäläpaikkakunta Ruotsissa, ja olemme löytäneet sieltä uuden myymälän, jonka sijainti on aiempaa parempi ja jonne saamme enemmän autoja. Alueella on myös muita autoliikkeitä ja suuria ruokakauppoja, joten liikenne on vilkasta”, Andy Rietschel jatkaa. ”Myös Helsingborgissa saamme muuton myötä isommat ja paremmat, uudistetun konseptin mukaiset tilat.”

Kattava myymäläverkosto on olennainen osa Kamuxin monikanavakonseptia, jossa asiakkaat voivat valita heille sopivimman tavan asioida ja yhtiön koko autovalikoima on saatavilla kaikissa kanavissa kaikissa toimintamaissa. Myymäläverkosto myös sujuvoittaa koeajojen ja autojen toimitusten järjestämistä digitaalisten kanavien kautta asioiville asiakkaille, samoin kuin vaihtoautojen vastaanottoa.

Lisätietoja:
Tapio Pajuharju, toimitusjohtaja, puh. 050 577 4200
Katariina Hietaranta, viestintäjohtaja, puh. 050 557 6765

Kamux Oyj
Konserniviestintä

Kamux on nopeasti kasvanut käytettyihin autoihin sekä niihin liittyviin palveluihin erikoistunut vähittäiskaupan ketju. Kamux yhdistää digitaalisen kaupankäynnin kattavaan myymäläverkostoon tarjotakseen asiakkailleen erinomaisen palvelukokemuksen ajasta tai paikasta riippumatta. Digitaalisten kanavien lisäksi yhtiöllä on yhteensä 77 myymälää Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Kamux aloitti toimintansa vuonna 2003 Hämeenlinnassa ja on perustamisensa jälkeen myynyt jo yli 500 000 käytettyä autoa, joista 68 257 autoa vuonna 2023. Kamuxin liikevaihto oli 1 002 miljoonaa euroa vuonna 2023 ja yhtiön palveluksessa oli kokoaikaisiksi työntekijöiksi muutettuna keskimäärin 885 henkilöä. Kamux Suomelle on myönnetty Avainlippu-tunnus osoituksena Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta. Kamux Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja osoitteessa www.kamux.com